Er zijn verschillende soorten aandelen beschikbaar, maar wat zijn de beste aandelen van dit moment? Een aantal goede tips op een rijtje

Er zijn in principe twee soorten voorraden, de voorkeur en de gewone. Voorkeursaandelen, en zoals de naam al aangeeft, worden deze aandelen uitgekeerd voordat gewone aandelen worden uitgekeerd, en als een bedrijf failliet gaat, hebben ze recht op de activa van het bedrijf voor de gewone aandelenhouders.

  • Gewone aandelen daarentegen liggen onderaan de stapel voor dividenden en activa, dus gewone aandelen zijn niet zo goed als preferent en preferent zijn niet zo goed als obligaties wat betreft de betaling van activa als een bedrijf failliet gaat. Wanneer je mensen hoort verwijzen naar het kopen van aandelen, verwijzen ze meestal naar gewone aandelen, dat is het type aandelen dat de meeste beleggers kopen.

Wil je weten welke aandelen je nu moet kopen? Zoals bij alle beleggingen zijn risico en winst in evenwicht, dat wil zeggen dat preferente aandelen veiliger zijn dan gewone aandelen, omdat ze een betere kans hebben om waarde te herstellen van de verbeurdverklaring van activa, dan gewone aandelen. Terwijl gewone aandelen op de bodem van de stapel liggen en de restanten van de activa moeten worden verdeeld als die er zijn. Bij voorraden geldt dat hoe hoger het risico, hoe groter het rendement.

Er zijn 3 soorten aandelen die u zult overwegen op basis van uw beleggingsdoelstellingen;

GROEIAANDELEN

Zoals de naam al aangeeft, zijn dit aandelen die als hoofddoel hebben om in de loop van de tijd te groeien. Een meerderheid van de kleine beleggers zal investeren in deze aandelen, omdat ze een van de veiligste zijn, omdat het risico klein is. Deze aandelen meestal goed presteren over een lange periode van tijd en kan eigenlijk uit te voeren de economie en de beurs zelf.

INCOME GROEI AANDELEN

Deze aandelen hebben een hoog rendement, normaal gesproken omdat het bedrijf een groot deel van zijn inkomsten uitkeert aan de aandeelhouders in de vorm van dividend. Aangezien deze aandelen echter gebaseerd zijn op de winst van een bedrijf, kan dit worden beïnvloed door economische tegenvallers die van invloed zijn op de niche van dat bedrijf in de economische sector. Ik beschouw deze aandelen als iets riskanter dan groeiaandelen, maar nog steeds veiliger dan de meer agressieve soorten aandelen die later zullen worden besproken zoals het geval is bij Ahold Delhaize aandelen kopen op het internet.

BLUE CHIP-AANDELEN:

Ze hebben hun naam gekregen van het gokken, omdat de blue chips de hoogste waarde hebben. In het geval van aandelen verwijst het naar bedrijven die toonaangevend zijn in hun industrie of marktsector. Het zijn grote bedrijven die al lang bestaan, een bewezen staat van dienst hebben en stabiel zijn. Deze aandelen zijn over het algemeen geprijsd aan de hoogste kant van het kostenspectrum voor aandelen en hun aandelenkoersen hebben normaal gesproken geen grote schommelingen in de prijs ervan. Deze aandelen zijn betrouwbaar en keren meestal regelmatig dividend uit. Op de huidige beurs hebben we deze koersen echter aanzienlijk zien dalen, wat zeer zeldzaam is, en mogelijk een goed moment om te kopen. Koop niet alleen op de dalende koers. Je moet wat voetwerk doen en ervoor zorgen dat het bedrijf nog steeds gezond is en in staat zal zijn om zijn plaats in de markt te hervatten. Blue chip aandelen zijn over het algemeen te vinden in de pensioenportefeuilles en doen het goed in de loop van de tijd.