Met nieuwe regelgeving kunnen de Crypto-bedrijven in Europa geen opties meer hebben

Europese cryptobedrijven bevinden zich in een veranderende regelgeving. De nieuwe realiteit waarmee ze te maken hebben, vloeit voort uit de vijfde editie van de antiwitwasrichtlijn van de Europese Unie. AMLD5 introduceert strengere vereisten voor klantenonderzoek en sommigen in de branche hebben gerealiseerd dat hun bedrijfsmodellen, gebaseerd op de belangrijkste principes van de crypto-ruimte, nauwelijks duurzaam zijn onder de nieuwe regels.

 

Nederland introduceert licenties wanneer nieuwe richtlijn alleen registratie vereist

Hoewel de wijzigingen op 10 januari 2020 in nationale wetgeving moesten zijn omgezet, bevinden de lidstaten zich in verschillende stadia van uitvoering. De aanpak om te voldoen aan de pan-Europese richtlijn verschilt ook van land tot land, waarbij sommige regeringen ervoor kiezen hun regelgevingskaders uit te breiden tot meer dan wat Brussel op dit moment vereist. Verschillende EU-landen hebben aangegeven dat dit de richting is waarin zij willen trekken en Nederland is daar een van.

 

 

Met nieuwe regelgeving kunnen de Crypto-bedrijven in Europa geen opties meer hebben

Nederlandse parlement

De nieuwe Nederlandse wetgeving tot omzetting van AMLD5 moet nog in werking treden. Het wetsvoorstel dat door de regering is opgesteld, is restrictiever dan de richtlijn vereist, vertelde Luuk Strijers, CCO bij Deribit, aan news.Bitcoin.com. De in Amsterdam gevestigde crypto-derivatenbeurs kondigde onlangs haar beslissing aan om naar Panama te verhuizen omdat de “nieuwe regelgeving de meeste handelaren, zowel regelgevend als kostengewijs, te hoge drempels zou opleggen”, aldus het bedrijf op zijn website.

 

De Eerste Kamer zal de nieuwe wet op 28 januari 2020 bespreken. Strijers wees erop dat het ontwerpkader de kenmerken heeft van een vergunningstelsel, terwijl AMLD5 de verplichting oplegt om te registreren in plaats van het verkrijgen van een vergunning. “Als Deribit onder deze nieuwe regelgeving valt, zou dit betekenen dat we een uitgebreide hoeveelheid informatie van onze huidige en toekomstige klanten moeten vragen”, zei de directeur en benadrukte:

 

Wij zijn van mening dat cryptomarkten voor de meesten vrij beschikbaar zouden moeten zijn, en de nieuwe regelgeving zou de meeste handelaren, zowel regelgevend als kostengewijs, te hoge barrières opleggen. De implementatie van deze wijzigingen zou grote gevolgen hebben voor de beurs en haar klanten.

 

Deribit heeft daarom besloten om hun platform vanuit Panama te exploiteren. Vanaf 10 februari 2020 wordt het toegewezen aan een nieuwe entiteit, DRB Panama Inc., een volledige dochteronderneming van het Nederlandse bedrijf Deribit BV “Het team en het leiderschap blijven hetzelfde, met John Jansen als de CEO”, merkte Luuk Strijers op. Alle openstaande klantenposities, participaties, aandelen, handelsgeschiedenis, vergoedingen, tarieflimieten, portefeuilles, portefeuillemargeovereenkomsten en andere systeeminstellingen worden overgedragen van Deribit B.V. naar DRB Panama. De servers van het platform, die ook hetzelfde blijven, worden verplaatst naar Londen. De Deribit CCO legde uit:

 

We hebben meerdere andere (EU) jurisdicties overwogen in een uitgebreide regelgevingstoets die de afgelopen periode is uitgevoerd en kwamen tot de conclusie dat Panama de beste optie is voor onze klanten.

 

Crypto-bedrijven kunnen draaien, maar kunnen ze zich verbergen?

Ondanks de verhuizing zullen er echter bepaalde wijzigingen worden doorgevoerd met betrekking tot Deribit’s due diligence-procedures. “Vanaf 10 februari 2020 zullen onze nieuwe KYC-vereisten van toepassing zijn op al onze klanten, dus onze Europese klanten zullen aan dezelfde vereisten moeten voldoen als klanten uit (de meeste van) de andere provincies ter wereld”, aldus de bedrijfsleider . Zoals tot nu toe mogen inwoners en burgers van de Verenigde Staten niet op de beurs handelen. Klanten zullen DRB Panama moeten accepteren als hun nieuwe contractpartner onder een nieuwe reeks voorwaarden om de diensten van Deribit te kunnen blijven gebruiken.

 

Met nieuwe regelgeving kunnen de Crypto-bedrijven in Europa geen opties meer hebben

Panama Stad

Hoewel verschillende veranderingen in het wereldwijde regelgevingslandschap niet van toepassing zijn op Panama, zal Deribit twee KYC-niveaus introduceren. Alle huidige gebruikers worden in eerste instantie geregistreerd als Level 0-clients, wat enkele beperkingen met zich meebrengt. Opnames zijn beperkt tot maximaal 1 BTC per 24 uur. Het verstrekken van een paspoort of een ander door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs verhoogt de gebruikersstatus tot niveau 1, verwijdert de opnamelimiet en ontgrendelt bijvoorbeeld portefeuillemarges. Deribit zal een oplossing van Jumio gebruiken die gericht is op het bieden van identiteitsverificatie en diensten aan de klant door het forensische blockchain-bedrijf Chainalysis om transacties te controleren voor antiwitwasdoeleinden, onthulde Strijers.

 

De aankondiging, zo verzekerde de vertegenwoordiger van het bedrijf, ‘heeft positieve reacties van onze klanten ontvangen, omdat het duidelijk de strategie voor de toekomst schetst en de zorgen die ze mogelijk hebben gehad, wegneemt’. Deribit’s beslissing om de jurisdictie van waaruit het opereert te veranderenlaat zien dat verhuizing een oplossing kan zijn, maar slechts een gedeeltelijke oplossing voor cryptobedrijven die hun privacygevoelige klanten tevreden willen houden. In een wereld waar de meeste regeringen zich houden aan de wereldwijde normen die zijn aangenomen door internationale organisaties zoals de Financial Action Task Force (FATF) en de woonaangelegenheden van klanten, zal het verhuizen van een platform naar een ander rechtsgebied waarschijnlijk niet veel veranderen voor zijn gebruikers.

 

In december kondigde de Britse aanbieder van cryptobetalingen Bottle Pay aan dat het zijn activiteiten staakt vanwege de laatste update van de antiwitwaswetgeving van de EU, ondanks dat het een paar maanden eerder $ 2 miljoen aan seed-financiering heeft opgehaald en het gebruikersbestand aanzienlijk heeft uitgebreid. “We hebben de pijnlijke beslissing genomen om Bottle Pay volledig af te sluiten in plaats van onderhevig te zijn aan deze nieuwe regelgeving”, verklaarde het bedrijf in een blogpost en legde uit dat “de hoeveelheid en het soort extra persoonlijke informatie dat we zouden moeten verzamelen van onze gebruikers zouden de huidige gebruikerservaring zo radicaal en zo negatief veranderen dat we niet bereid zijn dit op onze gemeenschap te forceren. ”

 

Met nieuwe regelgeving kunnen de Crypto-bedrijven in Europa geen opties meer hebben

 

Panama is een van de alternatieve bestemmingen die door leden van hun Telegram-kanaal worden voorgesteld aan Bottle Pay. “Waarom kan BottlePay niet alleen operaties verplaatsen naar een nieuwe jurisdictie buiten het VK, zoals bijvoorbeeld Panama?”, Vraagt ​​een van hen. “Daar was ik ook nieuwsgierig naar. Maar ik denk dat zelfs zij naar de verschillende jurisdictie zullen verhuizen, mensen die flesjes in Europa zouden willen gebruiken via Twitter of wat dan ook, dat niet mag ”, zegt een ander. “Dus Malta-certificeringen helpen niet” . digibyte kopen is goed.

 

‘Wow klinkt meer als gevangenis dan als staatsburgerschap’, gaat het gesprek verder. ‘Bitsahara heeft gisteren kennisgevingen gestuurd. Ik kan het niet helpen, maar denk dat dit PRECIES alles is wat crypto is gemaakt om te vechten ”, merkt iemand anders op. “Waarom wil je geen advocaat inhuren om dit spul te vermijden?” vraagt ​​een ander lid, waarop Peter Cheyne, oprichter van Bottle Pay, antwoordt: “We werkten er maanden achter de schermen aan. dus we hebben dat soort wegen al bewandeld, en de feedback leidde ons tot de beslissing die we vorige week hebben genomen … de afwegingen zouden aanzienlijk zijn geweest. ” cardano kopen is goed.

 

Verschillende andere cryptobedrijven die in Europa actief zijn, zijn tot nu toe gesloten vanwege de nieuwe EU-voorschriften, waaronder cryptominingpool Simplecoin en bitcoin-gamingplatform Chopcoin. News.Bitcoin.com’s vragen over de plannen van Bottle Pay voor de toekomst zijn op het moment van publicatie nog niet beantwoord door de groep. Positief is echter dat de Aan de slag-pagina op haar website momenteel vermeldt: “Moeiteloze Bitcoin-betalingen zullen snel terugkomen.”

 

Welke toekomst ziet u voor cryptobedrijven in Europa en over de hele wereld? Deel uw mening over het onderwerp in de opmerkingen hieronder.